Masoumeh Atabaki-Melrose

Alexander-tekniikan opettaja Masoumeh Atabaki-Melrose on viettänyt varsin kansainvälistä elämää. Hän syntyi Iranissa, mutta muutti jo pienenä perheensä kanssa Englantiin. Siellä hän valmistui Alexander-tekniikan opettajaksi ja osteopaatiksi.

Masoumeh on naimisissa Uudessa-Seelannissa syntyneen Robert Ian Melrosen kanssa, jonka isä on skotti ja äiti kanadalainen. Masoumeh ja Robert asuvat nykyään Irlannissa. Heidän kaikki 4 lastaan ovat syntyneet kotona kätilön avustamana. Kaksi vanhinta Lontoossa, nuorin Dublinissa - ja keskimmäinen tyttö Helsingissä!

Kotisynnytykset olivat Masoumehin oma valinta. Työssään ja workshopeissa hän ei halua edistää tai suosia mitään synnytysmuotoa, vaan pyrkii siihen, että äiti saisi aina parhaan mahdollisen tuen ja hoidon. Hän haluaa rohkaista ja auttaa äitiä luottamaan itseensä ja kehoonsa ja ymmärtämään, että syntymä ja syntymän jälkeinen aika ovat äidin ja lapsen yhteinen matka.

Ollessaan ensimmäistä kertaa raskaana 1990-luvun alussa Masoumeh opiskeli parhaillaan Alexander-tekniikkaa. Hänen opettajansa Ilana Machover oli erityisen kiinnostunut siitä, miten Alexander-tekniikan avulla voi parantaa raskausaikaa, synnytystä ja vanhempana olemista. Hän oli juuri julkaissut kirjan The Alexander Technique Birth Book tästä aiheesta. Hän oli hyvin tyytyväinen siihen, että hänellä oli hyvä malli ajatustensa esittelyyn!

Omien workshoppiensa lisäksi Masoumeh on pitänyt niitä yhdessä Ilana Machoverin kanssa. Masoumeh asui pari vuotta perheensä kanssa Suomessa 1990-luvun loppupuolella ja oli mukana kouluttajana Suomen ensimmäisessä Alexander-tekniikan opettajakoulussa  Helsingissä. Viime maaliskuussa hän piti Finstatin jäsenille täydennyskoulutuskurssin, jonka aiheena olivat raskausaika, synnyttäminen ja miten Alexander-tekniikka voi auttaa niissä.
 

PDF-tiedostoMasoumehin kirje.pdf (240 kB)
Tervehdys raskaana oleville naisille ja heidän tukijoilleen